AMSTERDAM - Rente op spaardeposito's daalt evenals de rente op spaarrekeningen. Zowel de Friesland Bank als Credit Europe Bank en Centraal Beheer hebben donderdag bekendgemaakt de rente op hun spaardeposito's te verlagen.

De Rentevastrekening van Centraal Beheer biedt 2,3 procent rente voor een jaar, dat loopt op naar 4 procent als het geld tien jaar vastgezet wordt. Friesland Bank biedt 0,85 procent voor een jaar en 3,4 procent als er gekozen wordt voor een tienjarig deposito.

Credit Europe Bank biedt nog 2,1 procent als het geld een jaar wordt vastgezet en 3,5 procent bij tien jaar.

Deposito's

Anadolubank verlaagde vorige week al de rentes op de deposito's met 0,05 tot 0,2 procentpunt. Zo krijgt iemand die zijn spaargeld een jaar vastzet 2,45 procent rente.

Leaseplan verlaagde de spaarrentes met 0,1 tot 0,3 procentpunt. De rente op een spaardeposito met een looptijd van een jaar ligt op 2,65 procent.

Aegon biedt sinds vorige week 1,4 procent in plaats van 1,5 procent als basisrente op de Eigen Stijl-spaarrekening. Dat percentage kan oplopen tot 2,4 procent, als de klant ervoor kiest een deel van het geld vast te zetten.

Spaarrekening

Argenta heeft de rente op de spaarrekening zonder voorwaarden die lange tijd de hoogste rente gaf verlaagd met 0,05 procentpunt naar 2,5 procent. Daarmee is het nog steeds een van de spaarrekeningen zonder voorwaarden met de hoogste rente; SNS en WestlandUtrecht Bank bieden hetzelfde percentage.

Nieuwkomer Knab biedt momenteel als actierente ook 2,5 procent aan. Maar zelfs de hoogste spaarrente ligt momenteel onder het inflatieniveau dat in oktober op 2,9 procent uitkwam. Ook geld dat een jaar wordt vastgezet komt niet boven de inflatie uit.