Gerben Bakker, de Head of Show van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, snapt dat Ilse DeLange teleurgesteld is dat ze geen zichtbare rol heeft in een van de drie liveshows komende week.

Voor DeLange was geen ruimte in het verhaal dat de makers willen vertellen. "Voor het bepalen van de intervalacts blader je niet zomaar door je telefoonboek. Je moet gewoon kijken wat past."

De zangeres uitte afgelopen week haar kritiek in het programma College Tour en zei dat ze teleurgesteld was dat ze geen rol speelt tijdens het songfestival. "Ik vind het heel gek, daar ben ik heel eerlijk in", zei ze. De Songfestival-organisatie liet vervolgens weten contact met haar op te nemen.

"Ik begrijp heel goed dat je teleurgesteld bent als je zo'n waanzinnig podium in Nederland hebt", vertelt Bakker, verantwoordelijk voor de inhoud van de shows. "Ilse heeft er al eerder gestaan en heeft het toen fantastisch gedaan met The Common Linnets. Dus ik snap dat zij denkt: daar had ik ook wel willen staan. Maar wij hebben onze acts heel erg vanuit het verhaal opgebouwd. De keuze voor de intervalacts is daarop gebaseerd."

'We willen het beste van Nederland laten zien'

"Wat we willen is het beste van Nederland laten zien en de diversiteit daarvan", vervolgt Bakker. Volgens hem is de organisatie daar ruim in geslaagd. "Het gaat van een wereld-dj als Afrojack naar awardwinning dansers als Ahmad Joudeh tot aan Davina Michelle, de popsensatie van nu. Met hen hebben we iets unieks gemaakt waarmee wij ons verhaal gaan vertellen."

Helemaal afwezig is DeLange overigens niet, want ze werkt achter de schermen mee aan de act van Duncan Laurence. Bovendien heeft ze vorig jaar een plek gekregen in de alternatieve uitzending Eurovision: Europe Shine A Light, toen ze optrad met Michael Schulte. "Dat was een heel mooie samenwerking en een prachtige act. Maar natuurlijk snap ik haar teleurstelling."

Volg dit verhaal Ontvang meldingen bij belangrijke ontwikkelingen rondom het Songfestival