Glennis Grace gaat op 16 mei samen met Afrojack optreden tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Ahoy Rotterdam. Dat werd maandag bekendgemaakt in talkshow Op1.

Het plan is volgens Gerben Bakker, 'Head of Show' bij het het Eurovisie Songfestival, om het beste van Nederland te laten zien.

"Als je het hebt over het beste van Nederland denk je toch aan onze DJ's. Dat is een goed exportproduct. Denk aan Amsterdam Dance Event, dat is echt ons visitekaartje." Zodoende kwam de organisatie uit bij Afrojack, die zelf uit Rotterdam komt.

Afrojack wilde daarbij heel graag samenwerken met Grace. Tijdens een vijf tot zes minuten durende medley van nummers van Afrojack zal de zangeres hem vocaal ondersteunen.

Grace vertelt in Op1 dat ze geen moment twijfelde over het aanbod om te zingen op het Songfestival. "Ik wist nog niet eens wat ik ging doen, maar ik heb meteen ja gezegd."

Het is voor Grace niet de eerste keer dat ze te zien zal zijn op het Eurovisie Songfestival. In 2005 deed ze al mee als vertegenwoordiger van Nederland met het nummer My Impossible Dream. Toen ging ze echter niet door naar de finale.

Daarover zegt ze in Op1: "Voor mij was het een hele mooie ervaring en dat zal ik nooit vergeten. We kwamen gewoon niet zo heel erg ver en dat was heel jammer." Ze noemt het "super nice" dat ze nu hiervoor gevraagd is.