De Nederlandse Songfestival-inzending van zanger Jeangu Macrooy wordt op woensdag 4 maart gepresenteerd, meldt de organiserende omroep AVROTROS op Twitter.

De Nederlandse inzending is voor het eerst te horen bij De Wereld Draait Door. Een dag later, op 5 maart, zingt de zanger het lied live in het praatprogramma. Dezelfde strategie werd vorig jaar gebruikt toen het Songfestival-lied van Duncan Laurence werd gepresenteerd.

Hoe het lied van Macrooy heet, is nog niet bekendgemaakt. Cornald Maas, die deel uitmaakt van de selectiecommissie voor het Songfestival, beschrijft het lied op Twitter als 'uitgesproken en onderscheidend'.

Op 10 januari maakte AVROTROS bekend dat Macrooy Nederland vertegenwoordigt op het Songfestival. De in Suriname geboren zanger bracht al twee albums uit, stond op verschillende festivals in Nederland en vertolkte de rol van Judas in The Passion van 2018.

Het Eurovisie Songfestival vindt na de overwinning van Duncan Laurence met zijn lied Arcade op 12, 14 en 16 mei in Rotterdam plaats.