Thomas Berge was naar eigen zeggen een van de artiesten die kans maakte om namens Nederland mee te doen aan het Eurovisie Songfestival. De zanger meldt dat hij behoorde tot de laatste vier artiesten die op de nominatielijst van de Songfestivalcommissie stonden.

Berge vertelt aan RTL Boulevard dat hij het lied Lost naar de Songfestivalcommissie stuurde. "Tot het einde was ik één van de vier", zegt hij. Hij hoorde het nieuws pas een paar uren voordat bekend werd dat Jeangu Macrooy Nederland mag vertegenwoordigen.

Cornald Maas, lid van de selectiecommissie, stelt dat ze geen uitspraak doen over wie op welk moment nog in de race was om Nederland te vertegenwoordigen. "We kiezen een nummer en artiest en doen geen enkele uitspraak over andere songs en de selectie, laat staan over wie er bij de laatste vier kandidaten zaten", reageert hij.

Thomas Berge stuurde lied in na gesprek met Jan Smit

De 29-jarige Berge vertelt dat hij een paar maanden geleden een lunch had met Jan Smit, de vaste commentator van het evenement en dit jaar een van de presentatoren van het festival in Rotterdam.

De zanger wilde van Smit weten hoe je mogelijk zou kunnen deelnemen aan het Songfestival. "Je moet gewoon een inzending doen, misschien lukt het", zei Smit volgens Berge.

"Je hoort eigenlijk niks, dus het is ontzettend spannend", vindt Berge. "De teleurstelling valt mee, volgend jaar ga ik het gewoon nog een keer proberen." De zanger zal Lost alsnog uitbrengen op single. Berge kan zich goed vinden in de uiteindelijke keuze. "Het is een te gekke inzending, ik begrijp het helemaal", zegt hij over Jeangu Macrooy.

Jeangu Macrooy voor Nederland naar Songfestival, wie is hij?
297
Video
Jeangu Macrooy voor Nederland naar Songfestival, wie is hij?