Waylon staat niet onwelwillend tegenover een optreden met The Common Linnets tijdens het Eurovisie Songfestival dat in 2020 in Nederland plaatsvindt. De zanger leeft al jaren in onmin met zangeres Ilse DeLange, met wie hij eerder deelnam aan het Eurovisie Songfestival.

In 2014 werden Waylon en DeLange als The Common Linnets tweede met het nummer Calm After The Storm. In 2018 nam hij als soloartiest deel met het nummer Outlaw In 'Em en eindigde hij op de achttiende plek.

Waylon speelt het succesnummer Calm After The Storm niet tijdens zijn eigen concerten, vertelt hij in een uitzending van de talkshow Beau. "Niet omdat ik het niet wil of omdat ik de rechten niet heb, maar ja, dan sta je daar in je eentje dat liedje te spelen. Dat schiet ook niet echt op."

Geconfronteerd met de opmerking van Beau van Erven Dorens dat de zanger en Ilse DeLange in Rotterdam toch echt samen zouden moeten optreden, reageerde Waylon in eerste instantie ontwijkend: "Dan wens ik je een prettige wedstrijd."

'Eer om voor je land te mogen doen'

Na enig aandringen ging hij toch inhoudelijk op het idee in. "Ze moeten eerst maar eens bellen", meende de zanger. "Maar jij kunt Ilse toch ook bellen? En dan zeggen, laten we dat nummer for old times' sake nog eens opvoeren?", aldus Van Erven Dorens.

Waylon benadrukte vervolgens dat hij het Eurovisie Songfestival niet organiseert, maar het wel te willen doen. "Nou, ik zou het doen. Ja joh, natuurlijk. Het is een eer om dat voor je land te mogen doen."

Ondanks de succesvolle samenwerking ontstond er nooit een hechte band tussen DeLange en Waylon. Na het Songfestival in 2014 verbraken ze het contact vanwege hun korzelige relatie. DeLange ging zonder Waylon verder met The Common Linnets. Ze deed dat met JB Meijers.