Franse inzending voor 2020 doet in 2021 niet meer mee
Songfestival-update

Franse inzending voor 2020 doet in 2021 niet meer mee

Na de afgelasting van het Eurovisie Songfestival van 2020 worden er gesprekken gevoerd om het festival in 2021 alsnog in Rotterdam plaats te kunnen laten vinden. De liedjes waarmee de artiesten in mei zouden meedoen, mogen bij de editie van volgend jaar echter niet te horen zijn. Een aantal deelnemende landen heeft wel al de artiest die in 2020 zou gaan teruggevraagd voor 2021.

Welkom in dit liveblog over alle ontwikkelingen rond het Eurovisie Songfestival.
  • Het Eurovisie Songfestival is officieel afgelast in 2020
  • Het festival vindt in 2021 alsnog plaats in Rotterdam
  • De liedjes waarmee alle artiesten in mei aan het uitgestelde Eurovisie Songfestival in Rotterdam zouden meedoen, zijn uitgesloten van deelname in 2021
  • Deelnemende landen moeten beslissen of ze dezelfde artiest willen sturen of opnieuw een nationale finale organiseren.
vrijdag 19 juni om 20:36
Franse inzending 2020 doet in 2021 niet mee

Tom Leeb, de Songfestival-deelnemer namens Frankrijk in 2020, zal in 2021 niet van de partij zijn. Zijn agenda laat het niet toe, aldus de zanger vrijdag in de talkshow Good Morning Week-end.
zaterdag 16 mei om 19:58
Koninklijke familie staat stil bij Eurovision: Europe Shine a Light

Koning Willem-Alexander en zijn gezin besteden zaterdag aandacht aan Eurovision: Europe Shine a Light, de special die het vanwege de coronaciris geannuleerde Eurovisie Songfestival zaterdag vervangt. "Samen staan we sterk", aldus de koning en zijn vrouw bij een foto van hun gezin.

“Europe is going through a very rough time. Let’s keep our eyes and ears open for each other. Together, we stand strong. Europe, shine a light and keep the music alive!” – King Willem-Alexander and Queen Máxima. #eurovision #shinealight #songfestival⠀ ⠀ #eurovisie #songcontest #koningwillemalexander #koning #king #koninginmáxima #koningin #queen #prinsesvanoranje #prinsesamalia #prinsesalexia #prinsesariane #esc2020 #esc @songfestival.avrotros @eurovision 📸RVD

Avatar
koninklijkhuis
Auteur
koninklijkhuis
Moment van plaatsen
18:45 - 16 mei 2020
zaterdag 16 mei om 19:45
Samanta Tina ook in 2021 inzending Letland

Samanta Tina zal ook in 2021 de inzending van Letland zijn voor het Eurovisie Songfestival, heeft de Letse omroep LTV zaterdag bekendgemaakt. De zangeres zou in 2020 meedoen met het door haarzelf geschreven nummer Still Breathing meedoen aan de internationale liedjeswedstrijd.
zaterdag 16 mei om 15:22
Vanwege het coronavirus is het Songfestival in Rotterdam uitgesteld. Naar alle waarschijnlijkheid zal het in 2021 toch in Rotterdam worden georganiseerd. Het spektakel zou plaatsvinden in Ahoy, maar in plaats van gevuld te zijn met talloze camera's, lichtshows, artiesten en publiek, ligt de evenementenlocatie er verlaten bij.
Geen grote finale Songfestival in Ahoy: 'Het blijft onwezenlijk'
Geen grote finale Songfestival in Ahoy: 'Het blijft onwezenlijk'
zaterdag 16 mei om 14:34
Destiny bevestigt deelname namens Malta aan Eurovisie Songfestival 2021

Destiny heeft zaterdag via Instagram bevestigd ook in 2021 namens Malta deel te nemen aan het songfestival. "Ik beloof dat ik alles zal geven om jullie trots te maken", aldus de zangeres en winnares van het junior Songfestival 2015, die dankzij haar winst in X Factor Malta verzekerd was van deelname aan het Eurovisie Songfestival van 2020.

So happy to share this good news with all of you! I will represent my country Malta, in next year’s Eurovision Song Contest! . Thank you for your support and I promise that I will give it my all to make you proud! . @eurovision @tvm.mt

Avatar
destinyofficial_x
Auteur
destinyofficial_x
Moment van plaatsen
11:46 - 16 mei 2020
donderdag 26 maart 2020 om 13:12

Noorse zangeres Ulrikke Brandstorp doet volgend jaar niet mee

De Noorse zangeres Ulrikke Brandstorp, die dit jaar haar land zou vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam, heeft op haar Instagram laten weten volgend jaar niet nog een keer mee te willen doen. Haar land heeft ervoor gekozen om volgend jaar weer een nieuwe nationale wedstrijd uit te schrijven om ook andere artiesten de kans te geven zich te kwalificeren. Hier zou Brandstorp dan wel meteen een finaleplek in hebben, maar dat wil ze niet.

"Ik begrijp volledig dat Eurovisie 2020 is geannuleerd vanwege het coronavirus", schrijft ze, "maar ik hoopte dat Noorwegen net als andere landen zijn artiest zou steunen door mij in 2021 opnieuw naar het festival te sturen. Ik ben erg teleurgesteld over deze beslissing. Ik heb de finaleplaats in MGP geweigerd, omdat ik alleen in de finale wil omdat ik een goed nummer schrijf, en niet omdat ik dit jaar niet naar het songfestival kan gaan."

Drømmen min er knust. Jeg hadde så SYKT lyst til å representere Norge i Eurovision. Jeg har full forståelse for at Eurovision 2020 er avlyst på grunn av coronaviruset, men jeg håpet i det lengste at NRK ville gjøre som mange andre land og støtte sin artist ved å sende artisten til Eurovision i 2021 med ny låt. Jeg er derfor naturlig nok veldig skuffet over NRK sin beslutning i dag om å kjøre en ordinær MGP-sesong neste år. Det knuser hjertet mitt ovenfor fansen som har vært helt fantastiske støttespillere og en utvidet familie de siste månedene, at vi ikke får muligheten til å oppleve ESC sammen. Jeg vil at dere skal vite at Christoffer og jeg har kjempet til siste minutt for å prøve å gjøre dette mulig. Dette var drømmen vår ❤️ NRK har tilbudt meg å være finalist i MGP 2021 nå som det blir et vanlig MGP-år. Per nå har jeg takket nei, men man skal aldri si aldri. Jeg ønsker ikke en finaleplass på bakgrunn av at jeg ikke fikk dratt til Eurovision i år, men fordi jeg evt. hadde hatt en like god låt som «Attention» på bordet akkurat nå. Nå ønsker jeg i utgangspunktet å fokusere på andre spennende prosjekter fremover. Masse kjærlighet til dere alle ❤️ Foto: @c_ingebrigtsen

Avatar
ulrikkeofficial
Auteur
ulrikkeofficial
Moment van plaatsen
11:05 - 26 maart 2020
woensdag 25 maart 2020 om 20:41
De IJslandse zanger Daði Freyr Pétursson, die met de band Gagnamagnið op het Eurovisie Songfestival zou optreden, wil in 2021 niet meer meedoen aan het muziekevenement. Dat vertelt hij in een interview met het IJslandse Visir. Gagnamagnið stond met het nummer Think About Things hoog in de lijsten van bookmakers. Pétursson wil echter niet nog eens meedoen aan de zangcompetitie in zijn eigen land.

"We hebben deze wedstrijd één keer gewonnen", legt de zanger uit. "Als ik nu opnieuw mee zou doen, zou je het gevoel kunnen krijgen dat je alleen maar wordt uitgekozen omdat je al eerder had gewonnen." Pétursson vertelt dat hij eventueel nog een nummer zou willen componeren, maar dat hij niet meer op het podium wil staan.
zaterdag 21 maart 2020 om 11:08

De volgende artiesten die dit jaar mee zouden doen zijn inmiddels bevestigd voor het Songfestival van 2021:

- Jeangu Macrooy (Nederland)
- Hooverphonic (België)
- Victoria (Bulgarije)
- Efendi (Azerbeidzjan)
- Tornike Kipiani (Georgië)
- Stefania (Griekenland)
- Blas Cantó (Spanje)
- Go_A (Oekraïne)
- Gjon's Tears (Zwitserland)

zaterdag 21 maart 2020 om 11:04
Hooverphonic vertegenwoordigt België in 2021

De band Hooverphonic werd door de Vlaamse omroep VRT naar voren geschoven om België op het Songfestival te vertegenwoordigen in 2020. Ze kozen het lied Release Me om de liedjeswedstrijd voor het eerst sinds 1986 weer te winnen. Nadat het festival werd geannuleerd wegens het coronavirus, bleef het even onduidelijk of Hooverphonic in 2021 terug zou keren. De Vlaamse en Waalse omroepen wisselen elkaar namelijk per jaar af om de inzending te kiezen. Nu is bekendgemaakt dat Hooverphonic volgend jaar nog een kans krijgt, weliswaar met een ander nummer.
vrijdag 20 maart 2020 om 20:31
De liedjes waarmee alle artiesten in mei aan het uitgestelde Eurovisie Songfestival in Rotterdam zouden meedoen, zijn uitgesloten van deelname in 2021. Dit geldt niet voor de artiesten zelf, meldt de organisatie vrijdag via Twitter.
woensdag 18 maart 2020 om 22:05
De Griekse deelnemer Stefania vertelt aan tafel bij Jinek dat ze volgend jaar met een ander nummer naar het Songfestival wil. De Griekse omroep maakte eerder al bekend de zangeres volgend jaar af te vaardigen. Dit jaar zou ze meedoen met het lied Supergirl.
woensdag 18 maart 2020 om 20:58
Jeangu Macrooy reageert in een videoboodschap op het afgelaste Songfestival.
Jeangu Macrooy reageert op afgelasting Eurovisie Songfestival
Jeangu Macrooy reageert op afgelasting Eurovisie Songfestival
woensdag 18 maart 2020 om 20:46
Landen maken beslissingen over lot van artiesten

Naast Jeangu Macrooy blijft ook Griekenland bij de keuze van artiest. De Utrechtse Stefania vertegenwoordigt het land ook in 2021. Ook Oekraïne, Kroatië en Spanje hebben aangekondigd de artiest van dit jaar een nieuwe kans te willen geven.

De omroepen in Zweden en Estland hebben al besloten volgend jaar gewoon weer een nationale finale te organiseren waarvan de winnaar naar het Songfestival wordt gestuurd. Dit betekent dat The Mamas en Uku Suviste weer opnieuw moeten proberen het felbegeerde ticket te winnen.
woensdag 18 maart 2020 om 20:42
NU.nl-redacteuren Jesse Taat en Lara Zevenberg beantwoorden de meest brandende vragen over het afgelasten van het Eurovisie Songfestival.
Songfestival afgelast: Blijft Jeangu de Nederlandse inzending?
Songfestival afgelast: Blijft Jeangu de Nederlandse inzending?
dinsdag 17 maart 2020 om 06:34
Eurovisie-concerten in diverse landen uitgesteld

Ieder jaar komen de deelnemers van verschillende landen al bij elkaar tijdens diverse Eurovisie-concerten in onder andere Amsterdam, Londen en Madrid, maar vanwege de maatregelen die diverse landen hebben genomen om de uitbraak van het coronavirus te beperken, worden die concerten nu uitgesteld. De organisaties van de verschillende concerten laten weten op zoek te gaan naar een nieuwe datum. Het concert in Nederland zou op 4 april plaatsvinden, maar de maatregelen gelden tot in ieder geval 6 april.
donderdag 12 maart 2020 om 20:31
Jeangu Macrooy moet optredens afzeggen wegens overheidsbeleid coronavirus

De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival, Jenagu Macrooy, ziet zich genoodzaakt om zijn theatertournee tot 31 maart te annuleren. Het overheidsverbod op evenementen met meer dan honderd mensen noopt de zanger daartoe. De optredens in Utrecht, Ede, Nijverdal en twee optredens in Amsterdam gaan niet door, meldt Macrooy donderdag via Twitter. Het is niet bekend of de pandemie van COVID-19, beter bekend als coronavirus, invloed heeft op het het Eurovisie Songfestival in mei in Rotterdam.
dinsdag 10 maart 2020 om 09:22
Zangeres Arilena Ara won in december vorig jaar al de nationale finale van Albanië en vertegenwoordigt haar land dus op het Eurovisie Songfestival. De zangeres vertaalde haar inzending Shaj naar het Engels en heet nu Fall From The Sky.
Albanië - Arilena Ara - Fall From The Sky
Albanië - Arilena Ara - Fall From The Sky
maandag 9 maart 2020 om 20:05
Glennis Grace treedt op tijdens finale Eurovisie Songfestival

Zangeres Glennis Grace gaat op 16 mei optreden tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Ahoy. Dat meldt Op1-presentator Erik Dijkstra maandagavond in een video ter aankondiging van wat er die avond in het programma besproken wordt.
maandag 9 maart 2020 om 15:31
Jeangu zingt als 23e

Jeangu Macrooy treedt namens Nederland als 23e aan tijdens de finale van het Songfestival. Het gastland is het enige land dat de startpositie via loting aangewezen krijgt. De andere landen loten enkel in welke helft van de halve finales en finale ze aantreden, waarna de volgorde door de organisatie wordt bepaald. Ze proberen hierbij elk lied zoveel mogelijk te laten opvallen. De startvolgorde van de halve finales wordt eind maart of begin april verwacht. Voor de finale wordt dit in de nacht na de tweede halve finale op donderdag 14 mei verwacht.
maandag 9 maart 2020 om 11:51
Senhit gaat met Freaky naar Rotterdam

Senhit, die San Marino in 2011 ook al vertegenwoordigde op het Songfestival, zingt het lied Freaky in Rotterdam. De zangeres liet haar fans kiezen tussen twee nummers en daar kwam Freaky als winnaar uit. De zangeres treedt op tijdens de tweede halve finale van het Songfestival.
San Marino - Senhit - Freaky!
San Marino - Senhit - Freaky!
maandag 9 maart 2020 om 10:33
Songfestival-munt onthuld

De Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) heeft de munt onthuld die ter ere van het 65e Songfestival in Rotterdam werd gedrukt. De munt werd gemaakt met behulp van water uit de Maas en de 67 liedjes die tot nu toe het Songfestival wonnen, gemixt door muziekproducent Eric van Tijn. De munt kwam tot stand met een speaker onder een bakje water. "De frequenties van alle winnende Songfestival-nummers creëren door middel van de speaker een reliëf in het waterbakje. Deze trillingen zijn exact in reliëf weergegeven op de munt", legt de organisatie uit in een persbericht.
vrijdag 6 maart 2020 om 16:22
Deense voorronde zonder publiek

De Deense omroep DR heeft bekendgemaakt dat de Deense voorronde, Melodi Grand Prix, dit jaar moet worden gehouden zonder publiek, wegens de uitbraak van het corona-virus. De finale van de liedjeswedstrijd vindt zaterdag 7 maart plaats, maar de fans mogen niet naar binnen. Dit besluit moest worden gemaakt nadat de Deense overheid alle bijeenkomsten van meer dan 1000 mensen afraadde. De zaal in Kopenhagen waar Melodi Grand Prix plaatsvindt, heeft plaats 10.000 man. De Zweedse omroep SVT liet eerder deze week al weten de finale van Melodifestivalen, het Zweedse Songfestival, gewoon doorgaat met publiek.

NUjij-reacties

Tip de redactie
Let op: Je browser is verouderd waardoor de website niet goed wordt weergegeven. Meer informatie over browser ondersteuning