Zwolle ziet af van de mogelijkheid om in 2020 gastheer van het Eurovisie Songfestival te zijn, laat directeur Toni Denneboom van de evenementenlocatie IJsselhallen vrijdag weten aan De Stentor.

"De accommodatie voldoet niet aan de eisen. Qua omvang, faciliteiten en capaciteit gaat het op dit moment niet lukken. Je kunt bijbouwen, maar ook dat is niet ideaal. Hier het Songfestival houden, is alsof je de Champions League-finale in het stadion van PEC Zwolle speelt", laat Denneboom weten.

De organisatie van de IJsselhallen maakte een promotiefilmpje om een gooi te doen naar het gastheerschap, maar volgens de directeur ontstond dat vooral "uit gekkigheid" en is het filmpje nog voor de winst van Duncan Laurence gemaakt.

"We hebben altijd geroepen dat als je het reëel bekijkt, dit niet de plek is om het Songfestival te houden. We zijn geen Ziggo Dome of Ahoy. Akoestisch gezien zeker niet. In principe staan we met 6-0 achter, hebben we vanaf het eerste moment gezegd", meent Denneboom.

"Ook als je kijkt naar de capaciteit, dan lukt het niet. Hier kunnen maximaal zevenduizend mensen in, terwijl je een ruimte voor tienduizend nodig hebt."

Meerdere Nederlandse steden hebben interesse in Songfestival

Nu Duncan Laurence het Eurovisie Songfestival naar Nederland heeft gehaald, bieden verschillende Nederlandse steden zich aan om het festijn te organiseren.

Onder meer Amsterdam, Maastricht, Leeuwarden, Rotterdam, Utrecht, Arnhem hebben laten weten interesse te hebben.