Wendy van Dijk vindt Martijn Krabbé een geschikte presentator voor het Eurovisie Songfestival en zou graag samen met hem de show aan elkaar praten. Dat maakt ze maandag bekend in 6 Inside.

In het programma werden enkele bekende Nederlanders gevraagd wie zij geschikt vinden om de presentatie van het festival, dat dankzij Duncan Laurence door Nederland werd gewonnen, op zich te nemen.

Van Dijk zegt dat ze de naam van Krabbé al vaak voorbij heeft horen komen en vindt dat hij het niet alleen zou moeten doen. "Dan denk ik: daar hoor ik dan wel naast! We hebben samen Idols, X Factor en jarenlang The Voice gepresenteerd. Wij zijn wel een goed setje. Dus ik zou zeggen: Martijn en ik!", aldus de presentatrice.

Albert Verlinde was niet erg te spreken over de directe aanpak van Van Dijk. "Wendy, je bent een schat, maar je gaat toch niet roepen dat je dat zelf moet doen", reageerde hij.

Gerard Joling zou geen nee zeggen

Ook Gerard Joling ziet het wel zitten om het evenement te presenteren. Hij draagt Beau van Erven Dorens, Jan Smit en Chantal Janzen aan, maar zou zelf ook geen nee zeggen. "Ze mogen mij altijd bellen, ik sta overal voor open", aldus de zanger.

Paul de Leeuw vertelt in De Coen en Sander Show dat hij graag vanuit de Green Room zou presenteren, maar dat hij toch liever jong talent zou zien. Hij ziet wel een rol weggelegd voor Emma Wortelboer, die namens Nederland zaterdagavond de punten gaf. "Ze was wat hysterisch, maar wel grappig", vindt de presentator.

De Leeuw vindt dat de presentatie van de show internationaal moet worden aangepakt. "Ik denk dat je echt moet denken aan mensen als Doutzen Kroes; internationale mensen die ook presentatietalent hebben."

Het Eurovisie Songfestival vindt dankzij de overwinning van Laurence in 2020 in Nederland plaats. In welke stad het festival wordt georganiseerd, is nog niet bekend. Verschillende steden hebben zich aangemeld en moeten een plan presenteren.