Hoewel Duncan Laurence zaterdagavond namens Nederland na 44 jaar het Eurovisie Songfestival weer eens won, was hij niet de enige Nederlander die onderwerp van gesprek werd. Het optreden van presentatrice Emma Wortelboer als puntengever werd uitgebreid besproken op sociale media.

De presentatrice liet eerder dit jaar met een item in De Wereld Draait Door weten dat het haar droom is om de punten te geven. Ze zette een campagne op en zaterdagavond werd deze droom werkelijkheid.

Wortelboer liet haar moment niet onopgemerkt voorbij gaan. De presentatrice bedankte de organisatie voordat ze de twaalf punten namens de Nederlandse vakjury aan Zweden uitdeelde, maar kon het niet laten een opmerking over het optreden van Madonna toe te voegen.

Madonna trad op voor de puntentelling en zong haar hit Like A Prayer en nieuwe single Future. Bij dat laatste nummer werd veelvuldig gebruikgemaakt van autotune. Op sociale media kreeg de zangeres al snel veel kritiek op het optreden, vanwege vals gezongen noten. Wortelboer zei: "Ik ben dankbaar voor vanavond en voor Madonna's autotune!"

Op Twitter kreeg de presentatrice gemengde reacties op de opmerking. De een vond dat ze zei wat iedereen dacht, terwijl anderen het vooral onbeschoft vonden. De presentatrice werd pas echt het mikpunt van kritiek toen de beelden van haar reactie op Laurences overwinning werden gedeeld.

Emma Wortelboer door het dolle heen na overwinning Duncan
32
Emma Wortelboer door het dolle heen na overwinning Duncan

Emma Wortelboer ligt niet wakker van kritiek op 'hysterie'

Ze kreeg veel commentaar van mensen die haar onder meer "hysterisch" noemden. Zelf lijkt ze er echter niet mee te zitten. Op Instagram schrijft ze bij de beelden: "Winnen is zoet, maar Eurovisie winnen is echt een droom die uitkomt. Blij meisje. Wat een sicke avond was dit zeg."

Ook deelt ze via de Stories-functie op het sociale medium een Twitter-bericht van een vriend die haar verdedigt. Hij noemt de critici die haar "te enthousiast" vinden, een "stelletje saaie ballen".