Ruim 5,3 miljoen Nederlandse kijkers stemden zaterdagavond af op het optreden van Duncan Laurence tijdens het Eurovisie Songfestival in de Israëlische stad Tel Aviv. Zijn act veroorzaakte een piek in de kijkcijfers, blijkt zondag uit aanvullende cijfers van AVROTROS.

De vier uur durende uitzending trok gemiddeld 4,4 miljoen Nederlandse kijkers. Daarmee is het de best bekeken finale sinds 2014.

De 25-jarige Duncan Laurence kwam zaterdag tijdens de finale rond 22.00 uur als twaalfde in actie. Tijdens zijn lied Arcade keken 5.390.000 Nederlanders naar NPO1, blijkt uit de kijkcijferanalyse.

Ook toen de uitslag bekend werd, was er een piek in de Nederlandse kijkcijfers. Tegen 1.00 uur zagen 4.697.000 Nederlanders Duncan Laurence het festival winnen, stelt een marktonderzoeker van AVROTROS zondag.

Ook pieken bij The Common Linnets en Anouk

In 2014 keken ruim 6,5 miljoen Nederlandse kijkers naar het einde van de puntentelling om te zien hoe Ilse DeLange en Waylon als The Common Linnets de tweede plek binnensleepten met hun liedje Calm After The Storm.

Anouk trok in 2013 ook veel kijkers met haar act. Toen keken in ons land gemiddeld ruim 4,8 miljoen mensen naar haar optreden in de finale van het Eurovisie Songfestival in de Zweedse stad Malmö.

Toen Anouk haar ballad Birds zong, keken 5,9 miljoen mensen. Ruim vijf miljoen mensen zaten toen voor de buis bij de telling van de stemmen. Anouk eindigde als negende.