De finale van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv heeft zaterdagavond 4.409.000 Nederlandse kijkers getrokken. Zij zagen de Nederlander Duncan Laurence winnen.

De vier uur durende show was daarmee veruit het best bekeken programma van de avond, zo blijkt zondag uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO). De 64e editie van Eurovisiesongfestival werd door Duncan Laurence gewonnen met het liedje Arcade.

Op de tweede plek in de kijkcijferlijst eindigde Op weg naar het Eurovisie Songfestival, waarin voorafgaand aan de finale met BN'ers werd vooruitgeblikt op de ontknoping van het liedjesfestijn. Daar keken 1,9 miljoen Nederlanders naar.

Vorig jaar drie miljoen kijkers

Vorig jaar, toen Waylon namens Nederland meedeed met het nummer Outlaw In 'Em, trok de finale iets meer dan drie miljoen Nederlandse kijkers. In 2017 keken vier miljoen Nederlanders naar de finale met OG3NE. De groep eindigde toen als elfde. In 2016 keken 4,2 miljoen Nederlanders naar de finale met Douwe Bob. Ook hij eindigde op de elfde plek.

De in Nederland best bekeken Songfestival-finale sinds 2002 is die van 2014. In dat jaar deden Waylon en Ilse DeLange mee als The Common Linnets en eindigden ze op de tweede plek. Die finale trok destijds 5.149.000 kijkers.