Duncan Laurence heeft donderdag de finale van het Eurovisie Songfestival bereikt. Zaterdagavond treedt de Nederlandse zanger samen met 25 andere kandidaten op tijdens het slotstuk van het muziekfestival.

De 25-jarige zanger liet tijdens de tweede halve finale een zuivere versie van zijn nummer Arcade horen. Ook alle eerdere technische problemen waren opgelost.

Duncan Laurence was in de tweede halve finale als zestiende van de in totaal achttien artiesten te horen. Nederland gaat samen met Azerbeidzjan, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Rusland, Albanië, Macedonië, Malta en Zwitserland naar de finale.

Afgelopen dinsdagavond plaatsten zich bovendien al tien andere landen voor de finale, waaronder Australië, dat als tweede in de top vijf van de bookmakers staat.

Nummer één bij de bookmakers

Laurence staat al maanden op één bij de bookmakers. Vlak voor de halve finale was het verschil met Zweden ruim 20 procentpunten.

Als het de zanger lukt de finale te winnen, zou hij de eerste Nederlandse winnaar in 44 jaar tijd zijn. De wedkantoren geven hem een kans van ruim 40 procent om de finale te winnen.

Zaterdag om 21.00 uur is de finale van het Eurovisie Songfestival via AVROTROS te zien op NPO1.