De kans dat Duncan Laurence zaterdagavond met de winst van het Eurovisie Songfestival naar huis gaat, is volgens de bookmakers nog verder gestegen na het juryoptreden van de Nederlandse inzending.

De wedkantoren voorspellen nu dat er meer dan 30 procent kans is dat Arcade het winnende nummer is tijdens de finale van zaterdag.

Laurence heeft zijn liedje woensdagavond opgevoerd voor de vakjury, die de helft van de punten uitdeelt. Donderdagavond, als de tweede halve finale is, mag er vanuit huis gestemd worden op de deelnemers. Stemmen op je eigen land is niet mogelijk.

Bij eerdere repetities waren er nog wat problemen met technische aspecten van het optreden. Diverse landen hebben daar problemen mee ervaren en extra repetities aangevraagd. Bij de juryshow leken alle problemen verholpen.

De 24-jarige zanger neemt het donderdag op tegen onder andere Zweden, Zwitserland en Azerbeidzjan. De zangers van deze landen zijn ook erg populair bij de bookmakers.

De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival is donderdag om 21.00 uur te zien via AVROTROS op NPO1. De finale vindt zaterdag op hetzelfde tijdstip plaats.

Duncan Laurence geeft gelikt optreden voor vakjury
55
Duncan Laurence geeft gelikt optreden voor vakjury