Sophie Ellis-Bextor is uit de Songfestival-jury van het Verenigd Koninkrijk gestapt. De Murder on the Dancefloor-zangeres gaf geen reden op voor haar vertrek.

Volgens de BBC doet de zangeres wegens "onvoorziene omstandigheden" een stap terug. De omroep zegt daarnaast dat er naarstig naar een vervanger wordt gezocht.

De jury van het Verenigd Koninkrijk bestaat verder uit Pete Watson, dj Adele Roberts, zangcoach Jai Ramage en zanger AJ Bentley.

Nadat de BBC het vertrek van de zangeres had gemeld, reageerde ze op Twitter. "Ik hou nog steeds van het Songfestival. Ik wens alle deelnemers een geweldige show toe en wens onze kandidaat veel geluk toe", schreef de veertigjarige zangeres.

Duncan Laurence betreedt donderdag het podium in Tel Aviv

In de Nederlandse vakjury zijn plaatsen weggelegd voor de zangeressen EliZe (Elise van der Horst) en Sabrina Starke, radio-dj Ruud de Wild, talentscout Henkjan Smits en muziekproducent Holger Schwedt.

Donderdag staat de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op het programma. Daarin betreedt Duncan Laurence als zestiende het podium. Hij is bij de bookmakers nog steeds aangemerkt als de grote favoriet voor de zege in Tel Aviv.