Madonna buigt niet voor pro-Palestina-activisten, die willen dat ze zaterdag niet optreedt tijdens het Eurovisie Songfestival. De zangeres hoopt op "een nieuw vredespad", zegt ze tegen persbureau Reuters.

Madonna (60) zal zaterdag tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv een gastoptreden verzorgen. Actievoerders willen dat bedrijven, artiesten en regeringen afstand nemen van Israël.

Op de steun van Madonna hoeven ze in dit geval echter niet te rekenen. "Ik zal nooit stoppen met optreden omdat het iemands politieke agenda goed uitkomt. En ik zal ook nooit stoppen om mijn stem te gebruiken als mensenrechten worden geschonden", zegt ze tegen Reuters.

"Mijn hart breekt iedere keer als ik hoor dat onschuldige mensen worden gedood in deze regio en dat het geweld wordt misbruikt om uiteenlopende politieke standpunten over dit eeuwenoude conflict te verdedigen. Ik hoop en bid dat we binnenkort verlost zullen worden van deze vicieuze cirkel van geweld en vernietiging", aldus de Amerikaanse zangeres.