Duncan Laurence repeteerde zaterdag voor de tweede keer zijn lied Arcade op het podium van het Eurovisie Songfestival. AVROTROS, de omroep die verantwoordelijk is voor de Nederlandse afvaardiging, is tevreden over het resultaat.

AVROTROS plaatst foto's van de tweede repetitie op hun Instagram-account en in het bijschrift valt te lezen dat ze blij zijn met het verloop.

Nederlandse media meldden na de repetitie dat Laurence en zijn team nog zoekende zijn. De zanger zong het lied drie keer en bij elke uitvoering waren de beelden anders.

Uit de foto's van AVROTROS blijkt dat regisseur Hans Pannecoucke en zangeres Ilse DeLange overleg plegen op het podium terwijl Laurence achter de piano zit. Woensdag zal tijdens de show waarbij de vakjury stemt, moeten blijken hoe de Nederlandse inzending er precies op beeld uit gaat zien.

Laurence zelf geeft bij de persconferentie aan dat hij zich geen zorgen maakt en dat het optreden de volgende keer nog beter wordt, meldt Shownieuws. "Ik heb er alle vertrouwen in. Er wordt hard aan gewerkt. Het komt goed", zegt hij over zijn optreden.

Nederland nog steeds aan kop bij wedkantoren

De bookmakers geloven nog steeds in een overwinning voor Nederland. Laurence staat nog steeds bovenaan, gevolgd door Zweden dat in de afgelopen dagen een opmars maakte. Rusland bezet momenteel de derde plaats.

De al geplaatste finalisten repeteerden vrijdag voor het eerst. De Franse inzending Bilal Hassani steeg daarna naar de vijfde plaats bij de wedkantoren. De op voorhand getipte Mahmood uit Italië zakte juist wat weg en staat momenteel op de zevende plaats. Ook Zwitserland zag de winstkansen afnemen en staat momenteel op plaats acht, terwijl Azerbeidzjan juist naar de vierde plek steeg.