Duncan Laurence staat nog steeds op de eerste plek bij de bookmakers nadat hij dinsdag voor het eerst zijn inzending Arcade heeft gerepeteerd op het podium in Tel Aviv.

Naast de Nederlandse zanger betraden ook de deelnemers uit landen als Azerbeidzjan, Noorwegen en mede-favoriet Rusland voor het eerst het podium van Expo Tel Aviv. De pers mag niet aanwezig zijn bij de optredens, maar de organisatie van het Songfestival deelt van elk land wel fragmenten van dertig seconden.

In het fragment van de Nederlandse inzending is te zien dat Duncan Laurence zijn nummer zingt terwijl hij achter een piano zit. Hoewel zijn winkans procentueel enigszins daalde volgens de bookmakers, staat hij nog altijd ruim bovenaan.

De Russische inzending Sergey Lazarev staat momenteel op de tweede plaats en ook hij zag zijn winkansen licht afnemen na de eerste repetitie. Azerbeidzjan is echter in opmars. Zanger Chingiz schoot na zijn repetitie naar de vierde plaats met het lied Truth. Zwitserland en IJsland, die vooraf als favorieten werden getipt, zakten daarentegen naar de zesde en achtste plek.

Bekijk de eerste repetitie van Duncan Laurence in Tel Aviv
40
Bekijk de eerste repetitie van Duncan Laurence in Tel Aviv

Duncan Laurence verscheen in outfit Hullekes

Duncan Laurence verscheen dinsdag voor het eerst in de outfit van Sjaak Hullekes, die hij ook draagt tijdens de halve finale op 16 mei. Het gaat om een katoenen broek en een linnen shirt en jas. Het linnen van de jas is meer dan honderd jaar oud en is door de ontwerper bewerkt.

De katoenen broek en het linnen shirt zijn gemaakt van overgebleven stoffen. De stoffen tonen bij elkaar een licht kleurverschil, dat volgens de ontwerper zorgt voor een "bijzonder effect". Alle items zijn met de hand op kleur geverfd voor de outfit van Duncan Laurence.

De zanger betreedt op 16 mei het podium namens Nederland tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Als hij daar bij de eerste tien weet te eindigen, mag hij zijn lied Arcade nogmaals zingen tijdens de finale op zaterdag 18 mei.