Het Eurovisiesongfestival kan volgend jaar gewoon plaatsvinden in Israël. Staatsomroep KAN heeft de benodigde borgsom van 12 miljoen euro kunnen betalen, meldt de Israëlische krant Haaretz.

De afgelopen dagen discussieerde KAN met de Israëlische regering over wie moest opdraaien voor de kosten van het festival. Er gingen zelfs geruchten dat het geld er niet was en dat de organisatie moest worden teruggegeven.

Als incidenten uitblijven, dan krijgt KAN de borg weer terug van de European Broadcasting Union (EBU). De Israëlische regering zal bijspringen als er toch iets gebeurt.

Israël kreeg de organisatie van het festival toebedeeld toen zangeres Netta Barzilai dit jaar won. In welke stad het evenement zal plaatsvinden is nog niet bekend.

Barzilai meldde na haar overwinning dat het festival zou worden gehouden in Jeruzalem, maar de Israëlische minister Michael Oren liet aan omroep TVM weten dat de stad "niet de nodige faciliteiten heeft om het Songfestival te ontvangen".

Hij vermoedt dat het komende festival in Tel Aviv zal plaatsvinden. De vorige twee edities in Israël werden wel in Jeruzalem georganiseerd.