De bookmakers schatten de kans laag in dat Waylon zaterdagavond de finale van het Eurovisie Songfestival wint. De Nederlandse inzending eindigt volgens hen op de 21e plaats in Lissabon.

In totaal dingen zaterdag 26 landen mee naar de titel. Als we de bookmakers moeten geloven, is het Eleni Foureira die uiteindelijk zal winnen. De zangeres staat namens Cyprus met Fuego op het podium van het liedjesfestijn.

Israël, lange tijd op de eerste plaats bij de bookmakers met zangeres Netta en haar nummer Toy, zou zaterdagavond als tweede eindigen. De bookmakers geven Ierland een derde plaats. Zanger Ryan O'Shaughnessy is met Together snel gestegen na zijn deelname aan de eerste halve finale.

Weddenschappen

De plekken worden door de bookmakers bepaald aan de hand van weddenschappen die mensen afsluiten bij grote wedkantoren. De bookmakers maken een inschatting, maar met zekerheid een winnaar voorspellen, kunnen ze niet. In voorgaande jaren zaten ze er dan ook weleens naast. 

In 2017 voorspelden ze Portugal als nummer één en inderdaad: Salvador Sobral won. Maar het jaar daarvoor werd de Russische Sergey Lazarev getipt als winnaar. De uiteindelijke winnares, de Oekraïense Jamala, stond volgens de bookmakers op drie.