Ruim 2,6 miljoen mensen hebben donderdagavond in Nederland gekeken naar de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival met zanger Waylon. Hij wist de finale te bereiken.

Het programma staat bovenaan de kijkcijferlijst van Stichting Kijkonderzoek, gevolgd door het NOS Achtuurjournaal (ruim 1,5 miljoen kijkers) en de voorbeschouwing Op weg naar het Songfestival (ruim 1,3 miljoen kijkers).

Vorig jaar keken ruim 2,4 miljoen mensen naar de halve finale waarin O'G3NE optrad. De zussen Lisa, Amy en Shelley Vol deden mee met het nummer Lights and shadows en eindigden in de finale op de elfde plek.

De eerste halve finale van het Songfestival trok dinsdagavond bijna 1,1 miljoen kijkers. Dat waren er een stuk minder dan vorig jaar, toen 1,5 miljoen Nederlanders naar de eerste ronde hebben gekeken.

Finale

Tien landen plaatsten zich donderdag voor de finale van het liedjesfestijn in Lissabon. Het ging om Nederland, Noorwegen, Servië, Denemarken, Moldavië, Australië, Hongarije, Zweden, Slovenië en Oekraïne.

De finale vindt zaterdag plaats. Waylon, die het lied Outlaw in 'em zal zingen, is dan als 23e aan de beurt. Er doen in totaal 26 landen mee aan de finale.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!