Waylon haalt, als we de bookmakers mogen geloven, donderdagavond de top tien van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival en plaatst zich voor de finale. Maar hoe bepalen die bookmakers dat?

Waylon staat donderdag als achtste in de halve finale, na Moldavië en voor Australië. Met Outlaw in 'em zal hij het Songfestival volgens bookmakers niet winnen, maar een plek in de finale van zaterdag moet volgens hen zeker lukken.

De bookmakers voorspelden maandenlang Israël als de nieuwe nummer 1, maar zijn inmiddels overgestapt op Cyprus. Waylon eindigt volgens hen op een 22e plek. 

Die plekken worden bepaald aan de hand van weddenschappen die mensen afsluiten bij grote wedkantoren. Cyprus wordt door hen momenteel als winnaar aangewezen, terwijl ze van de inzending van San Marino verwachten dat die de finale niet eens haalt. Minder mensen wedden dus op San Marino, waardoor de zangeres en rapper helemaal onderaan de lijst staan.

Inschatting

De bookmakers maken een inschatting, maar echt met zekerheid een winnaar voorspellen kunnen ook zij niet. In voorgaande jaren zaten ze er dan ook zeker weleens naast. 

In 2017 voorspelden ze Portugal als nummer 1 en inderdaad: Salvador Sobral won. Maar het jaar daarvoor werd de Russische Sergey Lazarev getipt als winnaar. De uiteindelijke winnares, de Oekraïense Jamala, stond volgens de bookmakers op drie.

Echt zeker weten wie er wint, doen we dus niet. Maar voor wie het toch een beetje wil voorspellen, zijn de bookmakers een goede graadmeter.