Waylon is voorafgaand aan de tweede halve finale donderdagavond van het Eurovisie Songfestival nog niet zenuwachtig. De Nederlandse inzending is donderdagavond als achtste aan de beurt in Lissabon.

De 38-jarige Waylon heeft de afgelopen dagen steeds gezegd geen zenuwen te voelen voor zijn optreden. "Optreden is gewoon een ding waar je voor leeft en waar je 's ochtends voor opstaat en mee naar bed gaat. En dat iedere dag weer", zegt de artiest in gesprek met NU.nl.

De zanger staat met Outlaw in 'em als achtste op het podium in de Portugese hoofdstad. In totaal geven achttien artiesten een optreden, maar slechts tien van hen gaan door naar de finale, die zaterdag op het programma staat.

"Ik heb er enorm veel zin in. Gisteren hadden we natuurlijk al het optreden voor de jury en dat voelde heel goed. Dus het kan eigenlijk alleen maar beter gaan", aldus de zanger.

Waylon heeft één doel voor ogen voor donderdagavond. "Een finaleplek, sowieso. En we willen de beste in onze halve finale zijn natuurlijk."

Wie de finale van zaterdag haalt, wordt deels aan de hand van stemmen vanuit huis en deels aan de hand van juryleden uit alle deelnemende landen bepaald. Dinsdagavond hebben tien landen, waaronder Israël, Cyprus en Oostenrijk zich al geplaatst.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!