Waylon stond woensdag voor de derde keer op het podium in de Altice Arena in Lissabon met zijn Songfestival-nummer Outlaw in 'em. De uitvoering van zijn act verliep vlekkeloos in de eerste complete doorloop van de tweede halvefinaleshow.

Na het nummer van de Nederlandse inzending voor de 63e editie van het Eurovisie Songfestival volgde een daverend applaus vanaf de tribune, voor de gelegenheid gevuld met pers. Waylon stak na de laatste noot triomfantelijk zijn arm in de lucht.

"Ik heb een heel goed gevoel over deze repetitie. Het voelde heel natuurlijk, ik ben tevreden. De jongens deden het ook geweldig", aldus Waylon achteraf.

Het doorlopen van de show gebeurt, naast als repetitie voor de artiesten, om de productie van het evenement de gelegenheid te geven alles soepel op elkaar af te stemmen en goed in beeld te krijgen.

Decorwissel

Zo bleek woensdagmiddag dat er niet genoeg tijd was voor een vlotte decorwissel tussen het optreden van Moldavië, dat als zevende aantreedt, en dat van Waylon. Daardoor viel de zaal even stil.

Ook tussen de Nederlandse zanger en de act van Jessica Mauboy uit Australië was de ruimte te krap voor het ombouwen van de podium. Daarop werd besloten twee korte interviewtjes met publiek en vanuit de green room, waar de artiesten verblijven, in te voegen tussen de drie acts.

Waylon en zijn dansers staan als achtste op het programma in de tweede voorronde, waarin in totaal achttien acts met elkaar strijden om de tien finaleplaatsen.