Als we de bookmakers mogen geloven, eindigt Waylon zaterdagavond als 22e tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Israël, dat wekenlang als winnaar werd genoemd, schommelt in de prognoses.

Zangeres Netta heeft met Toy tijdens de eerste halve finale niet genoeg indruk gemaakt op de stemmers die de bookmakers gebruiken voor de indicatie. De Israëlische inzending stond dinsdag nog op twee, maar wisselt de derde plek nu af met Frankrijk.

Cyprus, die zangeres Eleni Foureira met het nummer Fuego stuurt, staat nu op één. Het land wist zich dinsdag, net als Israël, te plaatsen voor de finale. Ook Albanië, Bulgarije, Oostenrijk, Estland, Finland, Ierland, Litouwen en Tsjechië hebben zich geplaatst.

Volgens de bookmakers maken Noorwegen en Frankrijk ook een goede kans om de finale te winnen. Noorwegen heeft zich echter nog niet geplaatst voor de finale; Alexander Rybak staat met Waylon in de tweede halve finale.

Bookmakers schatten nu in dat Waylon de finale wel haalt. De eerste tien artiesten gaan door naar zaterdagavond en Waylon staat momenteel op acht in de voorspellingen.