Waylon neemt het in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op tegen sterke landen als Rusland, Oekraïne, Zweden en Australië. Een overzicht van café's in Nederland waar het dak eraf gaat.

Exit Café - Amsterdam

"Voor veel homo's de spannendste periode van het jaar (je halfjaarlijkse bezoek aan de GGD natuurlijk niet meegeteld): het Eurovisie Songfestival!" De aankondiging van dit gay-café zegt meer dan duizend woorden: het wordt een groot feest.

Waar? Reguliersdwarsstraat 42, Amsterdam
Groot scherm? Ja
Hapjes? Nee

Brug34 - Amsterdam

Bij Brug34 is het Songfestival meer dan genieten en feestvieren; het feest heeft hier ook een hele serieuze kant. Er vallen namelijk prijzen te verdienen. 10 mei staat in het teken van Waylon aanmoedigen en de concurrentie analyseren. Zaterdag wint de beste Songfestival-analist een "ontzettend leuke prijs".

Waar? Utrechtsestraat 19, Amsterdam
Groot scherm? Ja
Hapjes? Nee

Café Resistent - Roermond

Bij Café Resistent kun je "lekker klagen en je verkneuteren na alweer zo'n baggeract uit Georgië". De echt valse noten worden weg gefilterd door het Dolby Surround System.

Waar? Looierstraat 2, Roermond
Groot scherm? Ja
Hapjes? Ja (kaas en loempia's)

Café De Lollipop - Tilburg

Bij Café Lollipop is het donderdag Waylon-dag. Vanaf 21.00 uur staat de gelegenheid geheel in het teken van de Nederlandse afvaardiging op het Eurovisie Songfestival. Was je niet onder de indruk? Een dag later mag je het zelf proberen tijdens de Alltime Songcontest Favorites.

Waar? Paleisring 25, Tilburg
Groot scherm? Ja
Hapjes? Ja

Café Rosé - Maastricht

Dit café heeft lak aan het commentaar van Cornald Maas en Jan Smit. De bij eigen publiek reeds bekende artiest D.licious is aanwezig om de acts van kritieken te voorzien.

Waar? Bogaardenstraat 43, Maastricht
Groot scherm? Ja
Hapjes? Ja (bitterballen)

Café Kalff - Utrecht

Tijdens de halve finale wordt Waylon nog 'gewoon' aangemoedigd vanuit het café. Voor zaterdag 12 mei heeft Kalff grotere plannen: Jacobskerkhof wordt omgedoopt tot Eurovisie Steeg; het grootste Eurovisie Songfestival buitenfeest van Nederland.

Waar? Oude Gracht 47, Utrecht
Groot scherm? Ja (en meerdere extra beeldschermen)
Hapjes? Nee