Waylon is dinsdagavond niet aanwezig in de Altice Arena in Lissabon. De zanger kijkt naar de eerste halve finale in de studio van NPO Radio 2 in de Portugese hoofdstad.

In gesprek met NU.nl vertelt de zanger dat hij de eerste halve finale, waar onder andere België, Israël en Cyprus optreden, kijkt vanwege het spektakel, maar ook om te zien hoe de optredens in beeld gebracht kunnen worden.

"Ik denk dat het heel belangrijk is om te kijken daarnaar. De eerste halve finale geeft je een heleboel perspectieven op wat je in de tweede halve finale gaat doen. Je weet de camerashots, je weet waar ze vandaan komen, dat maakt het voor ons weer makkelijker om voor te kunnen stellen hoe het er uitziet op televisie", aldus de 38-jarge zanger.

Waylon staat donderdag 10 mei in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Hij neemt het dan, met zijn nummer Outlaw in 'em, op tegen onder andere Noorwegen, Australië en Zweden.

In totaal doen 43 landen mee aan het Eurovisie Songfestival. Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië en Spanje zijn meteen door, net als de winnaar van vorig jaar, Portugal.