Zieke moeder zangeressen OG3NE toch in Kiev aanwezig

De moeder van drie zangeressen van OG3NE is toch naar Kiev gekomen om haar dochters persoonlijk aan te moedigen in de finale van het Eurovisie Songfestival. Haar bezoek was een grote verrassing voor Lisa, Amy en Shelley.

"Vanavond kregen we de verrassing van ons leven!! Onze zieke mama is in Kiev!! We kunnen niet geloven dat ze ons zaterdagavond gaat zien optreden, hier op het Eurovisie Songfestival! We're gonna stand in line", schrijft het trio op Twitter en Facebook bij een foto waarop ze te zien zijn met hun moeder Isolde en vader Rick.

Moeder Isolde is ongeneeslijk ziek. Ze heeft een zeldzame en kwaadaardige vorm van botkanker en kon daarom in eerste instantie niet mee naar Kiev. Eerder stelden de zussen nog dat ze hoe dan ook in Oekraïne zouden blijven, mocht er iets gebeuren met haar gezondheid.

Kracht

Lights and Shadows, het lied van OG3NE, is een ode aan de moeder van de meisjes. In een reactie laten de drie zussen weten dat de aanwezigheid van hun moeder hen vleugels geeft. 

De zussen werden vrijdagavond laat door hun moeder opgewacht in het hotel. "Dat moment was heel onwerkelijk, we waren compleet in shock." De drie zussen hadden het niet aan zien komen. "We wisten: het kan gewoon niet. Daar hadden we ons bij neergelegd. Het is voor haar heel zwaar om hier te zijn." Met een grote glimlach: "Maar ondanks dat het onverstandig is, doet ze het toch", vertelt Shelley. 

De onverwachte wending maakt de Brabantse zangeressen niet extra zenuwachtig tijdens de finale zaterdagavond. "Bij ons werkt dat juist andersom. We halen hier extra kracht en energie uit", vertelt Lisa. "Er is geen beter scenario denkbaar. Alles valt op zijn plaats, we zijn compleet. Dit is de ideale situatie. Hoe fijn wil je de finale in gaan? Ik kan me niets beters voorstellen."

Doorloop vakjury

OG3NE stond vrijdagavond opnieuw op het podium tijdens de repetitie voor de vakjury. Tijdens deze doorloop verdelen vakjury’s van alle 42 deelnemende landen hun punten.

De repetitie van de zussen verliep vrijdagavond niet volledig vlekkeloos. Volgens aanwezigen zouden de dames de start van hun nummer Lights and Shadows minder krachtig gezongen hebben. Daarna herpakten de zussen zich snel en klonk in het perscentrum uitbundig applaus na afloop van het optreden.

Tijdens de generale repetitie van de halve finale ging het ook niet helemaal vlekkeloos. Shelley zei daar woensdag over: "Maar goed, daar is het de generale voor. Straks gaat dat natuurlijk niet gebeuren."

Interviews

Tijdens de juryrepetitie bleek ook dat OG3NE tussen de optredens van Australië en Griekenland kort geïnterviewd gaat worden. Tijdens de repetitie nam een van de presentatoren bij de zussen in de green room plaats en vroeg aan Lisa hoe het met haar gaat. "Het gaat geweldig. We hebben onze moeder in gedachten en bruisen van de energie."

Ook memoreerde de presentator even de deelname van de zussen tien jaar geleden aan het Junior Songfestival. Hij vroeg aan hen of ze toen ooit voor mogelijk hadden gehouden dat ze nu op het Eurovisiesongfestival zouden staan. "We hoopten het natuurlijk wel stiekem. Dat we hier nu staan, is een droom die uitkomt."

Live-uitzending

Ook mocht Lisa nog even vertellen hoe het voelt om met haar zussen op het Europese podium te staan. "Het is geweldig om zoiets te beleven met je familie naast je. We voelen ons samen ontzettend sterk."

De jury's van deskundigen uit de landen die aan het Eurovisiesongfestival meedoen bepalen 50 procent van de puntenverdeling. De tv-kijkers uit de deelnemende landen mogen op basis van de live-uitzending zaterdagavond ook hun stem uitbrengen.

Lees meer over:
Tip de redactie