OG3NE treedt als zesde op in finale Songfestival

OG3NE is zaterdag als zesde aan de beurt tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in het Oekraïense Kiev. Dat is het resultaat van de loting die donderdag na de tweede halve finale is verricht.

De zussen Lisa, Shelly en Amy Vol eindigden donderdagavond tijdens de tweede halve finale zoals verwacht bij de laatste tien. Ze vertegenwoordigen Nederland op het liedjesfestijn met het nummer Lights and Shadows, een eerbetoon aan hun ongeneeslijk zieke moeder.

Tijdens de tweede halve finale plaatsten zich tien landen, waaronder Nederland, voor de finale. De zussen moesten tijdens de uitzending lang wachten op het verlossende woord en die bekendmaking hebben ze als "zenuwslopend" ervaren. Dat vertelden ze tijdens de persconferentie achteraf. 

"Je weet wel dat je als laatste genoemd kan worden en dat dat op zich niets zegt over hoe er is gestemd. Maar de spanning loopt wel op als ze al bijna bij het einde zijn en de camera draait nog niet jouw kant op", zei Lisa.

Presentator en Songfestivalkenner Cornald Maas is niet positief over de loting van OG3NE in de eerste helft van de finale. "Daarin ook topfavorieten Italië en Portugal, de tweede helft was beter geweest."

Finale

Afgelopen dinsdag vond de eerste halve finale plaats, waarna ook tien landen werden geselecteerd. Daar komen in de finale de vijf 'grote landen', Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Groot-Brittannië en het gastland Oekraïne nog bij.

Israël begint zaterdag in de finale. Vóór Nederland staat Armenië als vijfde op het podium en na het optreden van OG3NE is het de beurt aan Moldavië. De show wordt afgesloten door Frankrijk.

Lees meer over:
Tip de redactie