OG3NE bereikt finale Eurovisie Songfestival

OG3NE is er donderdagavond in Kiev in geslaagd een plek in de finale van het Eurovisie Songfestival te bemachtigen. Lisa, Amy en Shelly Vol mogen hun nummer Lights and Shadows zaterdag opnieuw zingen.

Na afloop zeiden de drie zussen tijdens de persconferentie dat ze zich door alle steunbetuigingen en door het publiek in de zaal heel sterk voelden op het podium.

Ook hebben ze al met hun moeder, aan wie ze het nummer hebben opgedragen, gesproken: "Ze is enorm blij voor ons."

Nederland startte donderdagavond als zesde. De jury's van deskundigen, afkomstig uit de landen die in de tweede halve finale stonden, bepaalden vijftig procent van de puntenverdeling.

De tv-kijkers in de deelnemende landen mochten op basis van de live-uitzending ook hun stem uitbrengen. Slechts tien van de achttien landen in de tweede halve finale gingen door naar de eindronde.

Bulgarije staat ook in de finale. Net als Wit-Rusland, Kroatië, Hongarije, Denemarken, Roemenië, Noorwegen, Oostenrijk en Israël.

De winnaars uit de tweede halve finale ontmoeten zaterdag naast de geplaatste landen als het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië ook België, Moldavië, Azerbeidzjan, Griekenland, Zweden, Portugal, Polen, Armenië, Australië en Cyprus. In totaal zullen 26 verschillende landen het tegen elkaar opnemen.

Applaus

Direct na het optreden kreeg OG3NE veel positieve reacties van kijkers en kenners. Ook tijdens de zogeheten Jury Semi Final oogstten de jonge vrouwen al veel applaus, zowel uit de zaal als ook uit de perskamer.

Het nummer waarmee OG3NE Nederland op de 62e editie van het Songfestival representeert heet Lights and Shadows en is een eerbetoon aan hun moeder die ongeneeslijk ziek is. De tekst werd door hun vader geschreven.

Lees meer over:
Tip de redactie