Eerste tien finalisten Eurovisie Songfestival bekend

België is een van de tien landen die zich dinsdag hebben geplaatst voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Ook Moldavië, Azerbeidzjan, Griekenland, Zweden, Portugal, Polen, Armenië, Australië en Cyprus zijn door. 

De Belgen zaten lang in spanning, aangezien de naam van de 17-jarige zangeres Blanche pas op het allerlaatst werd opgenoemd in het International Exhibition Centre in Kiev.

Tot de acht afvallers behoren onder meer Finland, dat vooraf door de wedkantoren wel een plek bij de eindstrijd was toegedicht, en Montenegro. Die laatste act viel vooral op vanwege de zanger die rondslingerde met zijn lange vlecht.

OG3NE
Donderdag is het de grote dag voor de Nederlandse inzending. OG3NE moet dan een plek voor de grote finale zien te bemachtigen. In de tweede voorronde strijden daarnaast nog zeventien inzendingen om een van de tien toegangskaartjes tot de finale.

De "grote vijf" Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Groot-Brittannië en gastland Oekraïne zijn al verzekerd van een plaats in de eindstrijd.

Tip de redactie