OG3NE heeft dinsdag tweemaal het podium betreden voor de eerste repetitie van hun optreden in het Eurovisie Songfestival. Het lied Lights and Shadows wordt door de zussen vertolkt in een donker decor met paarse lampen.

De drie zussen, Shelley, Amy en Lisa stonden tijdens de repetitie naast elkaar in de zwarte glitteroutfits die speciaal voor hen ontworpen zijn. Op beelden is te zien dat er tijdens het optreden gebruik wordt gemaakt van projecties op achtergrondschermen.

Onderdeel van de repetitie was ook een zogeheten in-ear rehearsal, die bedoeld is om de oortjes van de dames goed te testen en in te stellen.

Songfestivalcommentator Cornald Maas, die bij de repetitie aanwezig was, is goed te spreken over de eerste stappen van OG3NE op het Songfestivalpodium in Kiev. "Stijlvol, intiem, vocaal excellent - en ook emotie wordt overgebracht. Nu verder bijschaven", schrijft hij op Twitter.

De zussen maken volgende week donderdag hun opwachting in de tweede halve finale van het liedjesfestijn. In aanloop daarvan wordt nog een aantal keer gerepeteerd. Zaterdag volgt de tweede repetitie.

Eerste beelden repetitie OG3NE
Eerste beelden repetitie OG3NE