De ontwerper die in 2015 de bekritiseerde jurk die Trijntje Oosterhuis droeg tijdens de repetities voor het Eurovisie Songfestival maakte, is verantwoordelijk voor het ontwerp van de kleding die OG3NE draagt.

Aan De Telegraaf vertelt Tygo Boeker dat de drie zussen zwarte glitteroutfits zullen dragen tijdens hun optreden in Kiev tijdens de tweede halve finale.

"De meiden zijn geen tieners meer, maar ook nog geen dames. Mijn uitdaging was dus dat het vooral niet te tuttig mocht worden. Rust in de kleding is ook belangrijk dus ik wilde ook niet te veel toeters en bellen die afleiden zodat je het liedje zelf niet meer hoort", aldus Boeker.

Volgens de ontwerper passen de outfits daarnaast bij het karakter van de zangeressen. "En de balans in de groep moet kloppen. Alle drie willen ze er natuurlijk zo voordelig mogelijk uitzien."

Volgens Boeker moest het thema stoer, sterk en toch vrouwelijk zijn. "De meiden staan echt ergens voor. Ze lijken wel 1.80 meter in hun kleding terwijl ze toch echt klein van stuk zijn dus dat geeft extra uitstraling en silhouet."

OG3NE toont voor het eerst glitteroutfits Songfestival
OG3NE toont voor het eerst glitteroutfits Songfestival

Niet hetzelfde

De zussen dragen niet helemaal hetzelfde. Amy Vol heeft volgens de ontwerper "een stoer broekpak" aan, Shelley Vol een "elegante cocktailjurk" en Lisa Vol "een sexy jurkje zonder dat ze een stoeipoes lijkt".

Dinsdag 2 mei staat OG3NE op het songfestivalpodium in Kiev voor de eerste repetities. Dan dragen ze de kleding voor het eerst in het openbaar.

Boeker maakte in 2015 de bekende "scheurjurk" die Oosterhuis droeg tijdens de eerste repetities voor het Eurovisie Songfestival. De jurk werd destijds zwaar bekritiseerd. De zangeres koos uiteindelijk voor een andere outfit: een zwarte jumpsuit.