Douwe Bob zingt oorspronkelijke tekst tijdens finale Songfestival

Singer-songwriter Douwe Bob heeft tijdens de finale van de 61e editie van het Eurovisie Songfestival de oorspronkelijke tekst van zijn liedje Slow Down gezongen. De zanger bracht een wijziging aan in de laatste repetitie.

Tijdens de generale repetitie vrijdagavond veranderde Douwe Bob de slotregel van het nummer in "come together now", verwijzend naar de slogan van het Songfestival dit jaar.

Tijdens de finale hield hij zich echter aan de oorspronkelijke tekst, omdat de jury veranderingen ten opzichte van de halve finale niet toestaat.

Vlekkeloos

De Nederlandse inzending was als derde aan de beurt tijdens de grootste liedjeswedstrijd ter wereld. De uitvoering van het songfestivalnummer verliep geheel vlekkeloos.

Gedurende de ingelaste pauze keek hij recht de camera in en fluisterde hij 'I love you', terwijl het publiek enthousiast applaudisseerde.

Video: Het optreden van Douwe Bob tijdens de finale

Eerste helft

Dinsdag was Douwe Bob al in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival te zien. Tijdens de loting bij de persconferentie na de eerste halve finale werd Douwe Bob in de eerste helft ingedeeld.

62 procent van de NU.nl lezers denkt dat Douwe Bob het Songfestival gaat winnen. Ruim vijfduizend mensen brachten hun stem uit.

Lees meer over:
Tip de redactie