Douwe Bob droeg talisman van San Marino-afgezant Serhat tijdens finale

Douwe Bob heeft een talisman gekregen van San Marino-afgezant Serhat. De in de halve finale gestrande zanger gaf de Nederlandse afgevaardigde een amulet in vorm van een oog. 

"Serhat is een fantastische vent", zei Douwe Bob in gesprek met Radio 2 kort voor zijn optreden in de finale van het Eurovisie Songfestival. 

"Hij heeft me een soort Turks blauw oog gegeven, tegen kwade geesten. Ik geloof nergens in en ben niet bijgelovig, maar vanavond neem ik geen risico's."

Verschil

Op de vraag waarin het optreden op zaterdagavond van de halve finale afgelopen dinsdag verschilt, antwoordde de Amsterdammer: "Dit is anders, hier hangt nog meer vanaf. Er kijken nu nog meer mensen."

Douwe Bob stond door de repetities ook na de halve finale nog enkele malen in de grote zaal in Stockholm, maar het podium blijft indruk op hem maken: "Het publiek houdt me fris, iedere keer dat ik op kom, ontvang ik veel gejuich. Dat geeft zoveel energie."

Zilveren klomp

Naast het geschenk van Serhat droeg Douwe Bob ook een zilveren klompje bij zich tijdens het optreden in de finale. Dit heeft hij gekregen van zangeres Getty Kaspers.

Tijdens haar winnende uitvoering van Ding-A-Dong tijdens het Songfestival van 1975 droeg Kaspers het sieraad om haar nek.

Douwe Bob begint zaterdagavond als derde.

Video: Het optreden van Douwe Bob tijdens de finale

Lees meer over:
Tip de redactie