Eerste winnares Songfestival overweegt nieuwe deelname

De Zwitserse zangeres Lys Assia (92) sluit een vierde deelname aan het Eurovisie Songfestival niet uit. In 1956 won ze de eerste editie van het Songfestival.

"Waarom niet?", vraagt de zangeres zich af tijdens de 61e editie van het Songfestival in Stockholm. "Mijn stem is nog in orde en ik zie er nog steeds best appetijtelijk uit", grapt Assia. "Na je zeventigste doet dat er allemaal niet meer toe."

Ze weet nog niet waar haar eventuele vierde songfestivalinzending over zou moeten gaan, zegt ze tegen NU.nl. "Het zou over iets moeten gaan dat jonge mensen aanspreekt", vindt Assia, die dit voorjaar 92 werd, maar ze zegt wel dat ze zelf de songtekst zou willen schrijven.

Winnares

Lys Assia was exact zestig jaar geleden de eerste winnares van het Eurovisie Songfestival, dat toen in haar thuisland gehouden werd. Omdat er slechts zeven landen meededen aan die eerste editie van de competitie, zong ze twee liedjes: Das Alte Karussell en het winnende nummer Refrain.

Vanwege haar succesvolle deelname werd Lys Assia de volgende twee jaar opnieuw namens Zwitserland afgevaardigd naar het Songfestival. Assia probeerde in 2012 en 2013 opnieuw aan het Songfestival mee te doen, maar kwam toen niet door de nationale voorselectie.

Lees meer over:
Tip de redactie