Songfestivalnummer Douwe Bob hit in Armenië

Het geflirt van Douwe Bob met de Armeense zangeres Iveta Mukuchian lijkt zijn vruchten af te werpen, want hij heeft een hitje te pakken in Armenië.

In de Armeense iTunes-lijst vinden we Slow Down van Douwe Bob op de dag van de songfestivalfinale op nummer 29. Tijdens de persconferentie na de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival was de zanger zichtbaar aan het flirten met de Armeense inzending.

Mukuchian doet het zelf aanzienlijk minder goed in de verkooplijst, want haar songfestivalnummer LoveWave staat op nummer 63. De huidige nummer 1-hit in Armenië is het inmiddels drie jaar oude Happy van Pharrell Williams en Skyfall van Adele uit 2012 staat op nummer 3.

Een hit in Armenië staat overigens niet gelijk aan grote verkoopaantallen, want de muziekverkoop in het land is marginaal. Dat verklaart de hoge noteringen voor oude nummers van Pharrell Williams, Adele en Rihanna. Het kan echter wel een indicatie zijn voor het aantal punten dat Nederland zaterdagavond krijgt van Armenië.

Overigens is Slow Down niet het hoogst genoteerde songfestivalnummer in de Armeense iTunes-lijst. Dat is Help You Fly van de Wit-Russische zanger Ivan op nummer 26, die in de tweede halve finale werd uitgeschakeld. De Israëlische finalist Hovi Star staat op 27 met Made Of Stars.

Douwe Bob - Slow down

Lees meer over:
Tip de redactie