Douwe Bob mag slotzin niet aanpassen tijdens finale

Douwe Bob mag de slotzin van zijn liedje Slow Down niet aanpassen zaterdagavond. Tijdens de generale repetitie vrijdag zong hij in plaats van "if you can't go on", de tekst "come together now". Dat is het officiële thema van het Eurovisie Songfestival.

Volgens de European Broadcast Union (EBU) riskeert Douwe Bob een diskwalificatie of een boete, als hij toch besluit om deze zin te gebruiken.

Liedjes mogen volgens de spelregels niet op het laatste moment worden aangepast. Dat is om te voorkomen dat nummers politiek geladen worden of om competitievervalsing te voorkomen.

"Er is geen toestemming gegeven voor een tekstaanpassing. Hoewel we de creativiteit waarderen, moet het optreden identiek zijn aan dat van de halve finale", vertelt Sietse Bakker, supervisor van het Eurovisie Songfestival, aan RTL Boulevard.

Punten

Vrijdagavond werd al de helft van de punten aan de kandidaten verdeeld door vakjury's uit de deelnemende landen. Zaterdagavond wordt tijdens de finale de andere helft van de punten bepaald door kijkers.

Douwe Bob is als derde aan de beurt.

Beluister Slow Down van Douwe Bob:

Lees meer over:
Tip de redactie