Douwe Bob ongeschonden door doodstille repetitie finale Songfestival

De Nederlandse songfestivalinzending Douwe Bob heeft de eerste repetitie voor de finale van de liedjescompetitie goed doorstaan.

Vrijdagmiddag vinden in Stockholm de eerste repetities voor de finale-uitzending van het Eurovisie Songfestival plaats. Douwe Bob treedt als derde op met het nummer Slow Down, na de liedjes van België en Tsjechië.

In een nagenoeg lege Ericsson Globe wordt Slow Down nogmaals uitgevoerd door Douwe Bob en zijn begeleidingsband. Toetsenist Matthijs van Duijvenbode is er ook weer bij, nadat hij gisteren nog terugvloog naar Nederland voor de geboorte van zijn dochter Eleonora.

De uitvoering van de songfestivalinzending verloopt bijna geheel vlekkeloos, maar omdat er los van de internationale pers geen toeschouwers in de zaal aanwezig zijn, valt het compleet stil bij de tien seconden durende pauze die Douwe Bob heeft ingelast in Slow Down.

Armen uitgestrekt

Douwe Bob staat tijdens de stilte met de armen uitgestrekt op het podium, maar hij lijkt zich toch iets minder op zijn gemak te voelen bij de lange stilte. Anders dan in de eerste halve finale roept hij geen ‘I love you too, baby’, maar hij schudt wel iemands hand. Dit terwijl de muziek al begonnen is.

Ook de andere 25 participerende landen repeteren vrijdagmiddag in de Ericsson Globe, in de volgorde van de finale. Vrijdagavond vindt de generale repetitie plaats waarbij de vakjury’s hun stemmen uitbrengen. Waarschijnlijk vindt dan ook de repetitie van pauze-act Justin Timberlake plaats.

Bekijk hier de volgorde van alle nummers in de finale

Video: Douwe Bob weer foutloos in repetitie

Lees meer over:
Tip de redactie