Album Douwe Bob blijft achter bij verkopen Beyoncé en Radiohead

De concurrentie in de albumlijst is fors deze week. Ondanks zijn kwalificatie voor de finale van het Eurovisie Songfestival blijft Douwe Bob steken achter Beyoncé en Radiohead.

Douwe Bobs derde album Fool Bar komt binnen op plek 4 van de Album Top 100. Zijn voorgaande album Pass It On debuteerde een jaar geleden op de bovenste positie. In dezelfde week piekte songfestivalkandidate Trijntje Oosterhuis op nummer 6 in de lijst met het album Walk Along.

Het debuutalbum van Douwe Bob kwam in mei 2013 uit. Die eerste plaat, met de titel Born In A Storm, kwam binnen op nummer 7 en zakte vervolgens uit de top 10. De songfestivalhit Slow Down staat dus niet garant voor een tweede nummer 1-notering, maar de competitie is dan ook hevig.

Het nieuwe Beyoncé-album Lemonade kruipt terug naar de eerste plek van de Nederlandse verkooplijst nadat Hard Work Pays Off 2 van de hiphopgroep Broederliefde vorige week op nummer 1 debuteerde. Broederliefde zakt naar de tweede plaats.

Nooit op nummer 1

Het nieuwe album van Radiohead, A Moon Shaped Pool, komt op de derde plek binnen. Het is de achtste top 10-notering voor Radiohead in twintig jaar tijd. De Britse rockband bereikte nooit de eerste plek. Het meest succesvolle album van de groep is OK Computer, dat piekte op nummer 2.

De top 5 wordt compleet gemaakt door Take Me To The Alley van jazzvocalist Gregory Porter. Het is zijn best scorende plaat in de Album Top 100 tot nu toe. Zijn vorige album Liquid Spirit uit 2013 kwam tot nummer 6 en ook voorganger Be Good bereikte de top 10.

Lees meer over:
Tip de redactie