Douwe Bob als derde aan de beurt in finale Songfestival

Tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival mag Douwe Bob als derde deelnemer aantreden met zijn liedje Slow Down.

De volgorde van alle nummers in de finale werd vrijdagnacht bekendgemaakt door de organisatoren van het Eurovisie Songfestival, de Zweedse publieke omroep SVT en de European Broadcasting Union (EBU).

Songfestivalnotaris Jon Ola Sand en Dr. Frank-Dieter Freiling, voorzitter van The Reference Group, hebben de volgorde goedgekeurd.

Het optreden van Douwe Bob wordt zaterdagavond voorafgegaan door de songfestivalnummers van België (What's The Pressure van Laura Tesoro) en Tsjechië (I Stand van Gabriela Gunčíková). In de eerste helft zijn vooral veel West-Europese landen als Duitsland, Frankrijk, Italië en Zweden te vinden, maar ook Azerbeidzjan en Australië.

Rusland favoriet

In de tweede helft van de finale van het Eurovisie Songfestival treffen we naast veel landen uit Oost-Europa en de Balkan ook Spanje, Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk aan. Volgens de bookmakers stevent Rusland op winst af met You Are The Only One van Sergej Lazarev, gevolgd door Australië en Oekraïne.

Armenië sluit de 61e editie van het Eurovisie Songfestival af met LoveWave van Iveta Mukuchian. Deze zangeres had tijdens de persconferentie na de eerste halve finale een gezellig onderonsje met Douwe Bob. De pauze-act tijdens de puntentelling van het Eurovisie Songfestival is zanger Justin Timberlake.

Video: Douwe Bob - Slow down (Nederland)

Bekijk hier de volgorde van alle nummers in de finale

Lees meer over:
Tip de redactie