Geen concurrentiegevoel Nederlandse dansers bij songfestivalact België

De drie Nederlandse zangers die meezingen in het achtergrondkoor van België tijdens het Eurovisie Songfestival, hebben niet het gevoel dat ze concurreren met hun landgenoot Douwe Bob.

"Het kwam helemaal niet in me op dat we een mogelijke concurrent voor Douwe Bob zijn. Het nummer van Laura past bij mij. Ik voelde meteen de energie en de vibe", aldus Laurens Hagens in gesprek met NU.nl

De Belgen vaardigen Laura Tesoro af met het nummer What’s The Pressure. Drie van de vier dansers komen echter uit Nederland: Melany Bhola, Laurens Hagens en Kevin van der Meer.

Volgens Hagens maken zowel Nederland als België een goede kans in de finale omdat beide nummers afwijken van de rest. "Dat is de reden dat Nederland en België heel erg uitblinken", vindt hij. "Bij Slow Down komt er een soort rust over je heen."

De drie voormalige studenten van Dansacademie Lucia Marthas zijn geselecteerd tijdens een auditie in Brussel. "We zijn uitgekozen vanwege de diversiteit die we uitstralen", zegt Van der Meer, doelend op de verschillende herkomst van de dansers bij Laura Tesoro.

"Juist daarom zijn we hier, omdat we een andere achtergrond hebben en andere types zijn", legt hij uit. "Het is een thema dat nu speelt op het Songfestival, want het thema is 'Come Together'. Dat past daar mooi bij."

Nooit van gehoord

"Ik kende Laura zelf niet", bekent Hagens. "Maar een vriendin van mij heeft, net als ik, veel klussen in België en zij is weer een vriendin van haar vocalcoach, Nina Babet. Zo kwam het. Toen heb ik gelijk Melany opgebeld." Bhola: "Ik was die dag vrij, dus ik zei meteen ja."

Alle drie hebben ze ambities om nog een keer terug te keren op het Songfestival, met name Melany Bhola. "Ik hoop hier zelf ooit te staan als zangeres", zegt ze met stralende ogen. "Dan ga ik natuurlijk van Nederland, maar nu ben ik nog voor België."

Lees meer over:
Tip de redactie