Geen uitzonderlijke hoge verkoop album Douwe Bob

Er is nog geen run op het nieuwe album van Douwe Bob, ondanks dat de Nederlandse songfestivalinzending door is naar de finale van de muziekcompetitie.

Uit de tussenstand (midweek) van de Album Top 100 van samensteller GfK blijkt dat Douwe Bobs album Fool Bar op een voorlopige vierde plek van de verkooplijst staat. Dit betreft een meting van vrijdag 6 mei tot en met dinsdag 10 mei, de dag van de eerste halve finale.

Het is best mogelijk dat verkopen van woensdag en donderdag Douwe Bob alsnog aan een nummer 1-positie in de albumlijst helpen, waardoor hij de nieuwe albums van Beyoncé (voorlopige nummer 1), Broederliefde (nummer 2) en Radiohead (nummer 3) achter zich zou laten.

Op dit moment verkoopt Douwe Bob echter nog niet half zoveel exemplaren van Fool Bar als Beyoncé van haar nieuwe plaat Lemonade. De achterstand ten opzichte van Hard Work Pays Off 2 van Broederliefde en A Moon Shaped Fool van Radiohead bedraagt nu nog 46 procent. De definitieve lijst wordt vrijdag bekendgemaakt.

Concurrentie

Een positie bij de bovenste vijf van de Album Top 100 is een respectabele prestatie, als was van de eerdere finalisten Anouk en The Common Linnets al snel duidelijk dat hun album op nummer 1 zou binnenkomen. Zij moesten destijds concurreren met, respectievelijk, Michael Jackson en Daft Punk.

Trijntje Oosterhuis, die vorig jaar in de eerste halve finale werd uitgeschakeld, kwam met haar album Walk Along op nummer 6 binnen in de week van haar songfestivaloptreden. Het voorgaande album van Douwe Bob, Pass It On, bereikte in 2015 de eerste plek in de Album Top 100.

Lees meer over:
Tip de redactie