Internationale media enthousiast over optreden Douwe Bob

De pers in het buitenland lijkt unaniem achter de Nederlandse songfestivalinzending te staan. Douwe Bob krijgt louter lofzang van de media.

Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten werd positief gereageerd op de uitvoering van Slow Down in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. 

Volgens de Zweedse krant Aftonbladet, had Douwe Bob niet meer dan zijn koele blik nodig om in de finale van het Songfestival te geraken. 

"Plotseling zat hij op een stoel, in een blauw pak, en hypnotiseerde een heel continent met zijn loensende oogopslag."

België

"Douwe Bob trok de aandacht met zijn act door tijdens het nummer tien seconden stilte te laten vallen", merkt de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws op. "Dit om de boodschap van het liedje, om wat langzamer te gaan, extra kracht bij te zetten."

'Grote kanshebber'

Ook de Britse editie van gratis krant Metro was te spreken over het optreden van de singer-songwriter. "Douwe Bob behoorde tot de hoogtepunten van deze halve finale van Eurovisie", schrijft Metro.

Volgens de BBC stond Nederland op als "een van de grote kanshebbers" op winst.

De Duitse krant Der Spiegel is eveneens te spreken over de kwaliteit van Slow Down. "De Nederlanders hebben al een paar jaar een patent op het vervaardigen van een authentieke pop/rocksong."

Der Spiegel voorspelt echter dat Douwe Bob niet zover zal komen als The Common Linnets.

Lees meer over:
Tip de redactie