Bekend Nederland heeft enthousiast gereageerd op het optreden van zanger Douwe Bob tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival. De zanger is met zijn liedje Slow Down door naar de finale.

"Wat een verademing", twittert Henkjan Smits na de eerste niet overal zuivere liedjes. "Het kan dus wel", vindt hij. "Het is net of er per ongeluk een prof op de bonte avond van de middelbare school is beland", vult muziekjournalist Leo Blokhuis aan.

Thomas Berge denkt al aan komende zaterdag. "Gewoon ja! Wanneer is de huldiging door de grachten van Amsterdam?", vraagt de zanger zich af.

"Douwe Bob direct door naar finale wat mij betreft!! En dan op naar 1!!", schrijft Frans Bauer.

Positief

"Yes! Douwe Bob did it. De stilte werkte briljant en de vocals waren foutloos. Well done!", vindt Maurice Wijnen. Ook Carice van Houten is positief: "Ik heb er een heel goed gevoel over."

Tijl Beckand maakt nog een grap over het optreden: "Als Douwe Bob in de finale maar niet tegen de Graafschap moet."

Video: Douwe Bob tijdens halve finale met Slow Down

Douwe Bob door naar finale Songfestival
Douwe Bob door naar finale Songfestival

Stilte

De zanger die Nederland vertegenwoordigt op de 61e editie van het liedjesfestijn was als zesde aan de beurt in de Ericsson Globe in Stockholm. Zijn optreden zat tussen de liedjes van Kroatië en Armenië.

Het meest besproken onderdeel van het optreden van Douwe Bob tijdens de eerste halve finale is de tien seconden stilte, halverwege het liedje. Douwe Bob wilde het publiek in de zaal 'de ultieme slow down' laten beleven door het nummer stil te leggen.

Tijdens de stilte die Douwe Bob laat vallen in zijn liedje, juichte het publiek uitbundig. Net zoals in de repetities riep hij 'I love you too, baby' tegen iemand in de menigte.