Rusland favoriet in eerste halve finale Songfestival

Singer-songwriter Douwe Bob vertegenwoordigt Nederland dinsdagavond tijdens de eerste halve finale van het 61e Eurovisie Songfestival. Rusland is tijdens de avond echter de grote favoriet. 

In de diverse peilingen staat You Are The Only One van de Russische zanger Sergej Lazarev bovenaan. De Russen wonnen eenmaal eerder het Eurovisie Songfestival en werden vorig jaar nog tweede met A Million Voices van Polina Gagarina.

Naast Rusland neemt Douwe Bob het in deze halve finale op tegen nog zestien andere landen, waaronder Azerbeidzjan, Tsjechië, Oostenrijk, Cyprus, IJsland, San Marino, Kroatië en Malta.

Frankrijk en gastland Zweden behoren ook tot de favorieten van dit jaar, maar deze landen staan al in de finale vanwege hun financiële en organisatorische contributie aan het evenement en hoeven zich dus niet te kwalificeren.

Video: Sergej Lazarev - You Are The Only One

Douwe Bob

Douwe Bob doet het aardig in de peilingen en het is dan ook de verwachting dat hij doorgaat naar de finale op zaterdag. Op dinsdagochtend lekten er beelden uit van zijn repetitie. Het schuldige jurylid is inmiddels verwijderd uit de groep.

Sinds de invoering van de halve finales bij het Songfestival heeft Nederland slechts tweemaal de finale gehaald, in 2013 en 2014.

Video: Vijf dingen die u nog niet wist over het Songfestival

Zesde

De jaarlijkse muziekcompetitie gaat om 21.00 uur van start in de Ericsson Globe in Stockholm. Douwe Bob is voor Nederland als zesde aan de beurt met het nummer Slow Down

Volg vanaf 20.00 uur het liveblog van het Songfestival op NU.nl.

Video: Douwe Bob onderweg naar Globe Arena en bruist van de energie

Lees meer over:
Tip de redactie