Trijntje Oosterhuis "is hyperactief en oververmoeid" na het Songfestival. "Het is een soort rare gemoedstoestand waarin je heel veel energie hebt, maar eigenlijk gewoon kapot bent. Het was ook heel heftig en intensief."

Dat vertelt de zangeres in een filmpje op Lindanieuws.nl.

"En al die pers ook, de hele dag door! Ik heb nog nooit zoveel pers om me heen gehad. Dat is gewoon uitputtend natuurlijk: met iedereen kletsen en doen. Ik ben dan iemand die vol gas geeft. Daar heb ik erg van genoten, maar ik ben nu kapot."

"Als je dan thuis bent ga je met iedereen kletsen over wat ze ervan vonden. Daarna heb ik nog met de band opgetreden. Het is dus niet zo dat ik al drie dagen heb kunnen uitslapen."

Familie

Oosterhuis vertelt dat ze de finale van het Songfestival bij haar moeder thuis gaat kijken. "Al mijn neven, nichten, ooms en tantes komen kijken. Het was sowieso al het plan om daar te gaan kijken, ook als ik wel in de finale had gezeten. Het is voor mij de beste plek om even omhelsd te worden door mijn lieve familie."

De zangeres voorspelt dat Zweden en Australië heel hoog gaan scoren. "Winst voor Australië zou te gek zijn, omdat ze voor het eerst meedoen. Maar ik heb ook een goed gevoel bij Zweden. Dat land is zo ongelofelijk fanatiek, het leeft in dat land enorm. Het zou me dan ook niks verbazen als zij zouden winnen. Als ik zou moeten wedden, ga ik voor Zweden!"