De Waalse zanger Loïc Nottet is namens België afgevaardigd naar het Eurovisie Songfestival, maar hij vertelt aan NU.nl dat hij zijn deelname niet als een wedstrijd ziet.

"Het is geen competitie, voor mij is het gewoon een groot concert waarbij iedereen zich van zijn beste kant laat horen", zegt Nottet vlak na de generale repetitie van zijn liedje Rhythm Inside in de Stadthalle in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Zijn liedje is een van de grote favorieten dit jaar en zou wel eens als winnaar uit de bus kunnen rollen. De enige winst die België tot op heden boekte op het liedjesfestijn was in 1986 met J’aime La Vie van Sandra Kim. "Ik denk daar liever niet over na", stelt Nottet.

"Ik haat competitief gedrag", verklaart de zanger. Opmerkelijk, omdat Nottet in eigen land bekend werd door zijn deelname in de televisietalentenjacht The Voice Belgique. "Ik zal mezelf ook geen fan noemen van het Songfestival, maar ik keek het als kind wel altijd."

Ervaring

Toch heeft hij zo zijn redenen om mee te doen aan het Songfestival. "Ik wil vooral veel ervaring opdoen en mensen uit andere landen ontmoeten", zegt Nottet. "En zoveel mogelijk plezier hebben." Zijn favoriete songfestivalliedjes van dit jaar zijn de bijdrages uit Hongarije, Servië en Australië.

Nottet is verguld dat zijn liedje en zijn act zo goed worden ontvangen door de televoters en de internationale pers. "Natuurlijk ben ik trots dat mensen mijn show te gek vinden. Het is allemaal door mezelf bedacht, dus het is fijn dat mensen mij waarderen voor wie ik ben en wat ik doe."