Het nieuwe album Trijntje Oosterhuis komt deze week op nummer 6 binnen in de Album Top 100 van samensteller GfK.

Oosterhuis heeft de plaat Walk Along genoemd, naar het liedje waarmee ze Nederland dinsdag vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival in Wenen. De uitvoering leverde echter te weinig punten op om door te gaan naar de finale zaterdagavond.

Douwe Bob voert deze week de Album Top 100 aan met zijn tweede album Pass It On. Voor elke tien die de voormalige winnaar van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland er verkocht, gingen er slechts drie van Oosterhuis over de toonbank.

Kenny B

Ook Kenny B verkocht veel meer albums dan Oosterhuis. Zijn titelloze album met de nummer 1-hit Parijs debuteert op nummer 2. De top 5 wordt compleet gemaakt door recente albums van Django Wagner (nummer 3), Mumford & Sons (nummer 4) en Eros Ramazzotti (nummer 5).

Walk Along is de opvolger van het album Wrecks We Adore uit 2012 en de tweede plaat van Trijntje Oosterhuis die ze samen maakte met haar Haagse collega Anouk. Overigens staat ook de verzamel-cd Collected van Oosterhuis in de verkooplijst, namelijk op nummer 51.