NU.nl belicht in de week van het Eurovisie Songfestival enkele hoogtepunten uit eerdere edities. Vrijdag aflevering 4: De landen met de meeste overwinningen.

Ierland

Absolute koploper in het overzicht van meeste aantal overwinningen is Ierland met 7 overwinningen. Dat is voor een groot deel te danken aan Johnny 'Mister Eurovision' Logan die zelf twee keer won (1980, 1987) en het winnende lied van 1992 schreef. In 1987 won de zanger met Hold Me Now

Verenigd Koninkrijk

Hoewel het Verenigd Koninkrijk de tweede plaats deelt met Frankrijk, Luxemburg en Zweden met vijf overwinningen, is het land eigenlijk het succesvolste land van deze landen. De Britten eindigden 42 keer bij de beste tien. De laatste keer dat de Britten wonnen was in 1997 met Love Shine a Light van Katrina & The Waves. 

Frankrijk

Frankrijk won het Eurovisie Songfestival vijf keer. De laatste overwinning dateert uit 1977 toen Marie Myriam won met L'Oiseau et l'Enfant.

Luxemburg 

Van de Benelux presteert Luxemburg het beste. Het land won net als drie andere landen vijf keer. Onder andere in 1983 toen Corinne Hermès de meeste stemmen behaalde met Si La Vie Est Cadeau.

Zweden

Ook de Zweden wonnen het Songfestival vijf keer. De bekendste winaar voor het land zal waarschijnlijk altijd wel ABBA blijven. De groep won in 1974 met Waterloo.

Nederland

Nederland won het Eurovisie Songfestival vier keer. Van de zes landen met de meeste overwinningen is de laatste overwinning voor Nederland het langst geleden. Dat gebeurde voor het laatst in 1975 toen Teach-In won met Ding-a-dong.